Филми по телевизия TV7

Препоръчваме ви

В следвоенна Германия един млад мъж, който от дълги години е влюбен в по-възрастна жена, попада случайно на съдебен процес. Наяве излиза обаче, ужасна истина, свързана с жената, която обича.
виж повече

Филми

10 октомври, събота, 13:00

Филмът разказва за приятелството между малко момиченце и лисица.

10 октомври, събота, 14:50

След като върна на мястото му филисофския камък, но за сметка на това изгуби приятелката си, в третата част на "Библиотекаря" откриваме неспокойният Флин Карсън в лека депресия. За да си почине и да събере нови сили, младият библиотекар приема съвета на приятелите си и се оттегля за кратка почивка, като воден от странните си сънища решава да замине за Ню Орлиънс. За никой не е изненада факта, че Флин скоропостижно се озовава в центъра на мистериозна конспирация, в която участва не кой да е, а самият Граф Дракула. И този път авантюристичния библиотекар трябва да надделее страховете си за да защити един от най-ценните предмети - бокала на Юда и да попречи безценната реликва да попадне в грешни ръце.

10 октомври, събота, 19:30

След смъртта на баща му Джордж V и скандалната абдикация на Едуард VIII, Бърти ( Колин Фърт) , който цял живот е страдал от непреодолим говорен дефект, неочаквано е коронясан за крал на Англия.

На прага на Втората Световна Война, когато държавата има нужда от силно управление, за да помогне на съпруга си, Елизабет ( Хелена Бонъм-Картър ), бъдещата Кралица Майка, наема ексцентричния логопед Лайнъл Лог ( Джефри Ръш ), с който по време на терапията крал Джордж VI изгражда необичайно приятелство.

Благодарение на нетрадиционното лечение на Лог и подкрепата на семейството му, правителството и Уинстън Чърчил, крал Джордж VI преодолява заекването и изнася радио речта, която  ще обедини и вдъхнови нацията по време на война.

10 октомври, събота, 23:45

По време на интервю за Радио БиБиСи външният министър на Великобритания, Саймън Фостър (Том Холандер) неволно казва, че войната в Близкия изток е "непредвидима". Събитието съвпада със среща на високо ниво във Вашингтон, където политици и военни постоянно цитират твърдението на Саймън и започват да използват него и новия му нещастен помощник като пионки в голяма международна игра.

Сатирична версия на събитията около инвазията на Ирак през 2003 г., филмът получава номинация за най-добър сценарий за 2009 г.

11 октомври, неделя, 13:00

Татяна (Естел Раскин) и приятелките й отиват в Лас Вегас - градът на илюзиите, за да гледат шоуто на знаменития маг Крел Дария (Били Зейн). Мъжът успява да омае всички със своя странен чар и не без помощта на красивата си асистентка Саманта.

Татяна започва да рови в тайните на прочутия маг и е убедена, че той знае нещо повече за смъртта на майка й. Събитията приемат зловещ ход, щом Дария разбира за разследването на своята почитателка.

11 октомври, неделя, 16:05

Англия през 1904-а. Хенслоу Фиск и баща му Хорасио решават да отидат на лекция, изнасяна от Свами Нала Праш за прераждането, наречена "Трансмиграцията на душите". Докато са там, те срещат човек на име Дийн Спанли, който дълго време е живял в английските колонии. По-късно Хенслоу ще се сблъска още няколко пъти със Спанли в клуба на баща си. Това е причината младежът да реши, че в срещите няма нищо случайно и да покани Дийн на вечеря с обещанието, че ще го почерпи прекрасно токайско вино. Серията от вечери е съпроводена от разкази на Дийн Спанли за миналите му животи, които той си спомня с подробности. С течение на времето става ясно, че Спанли е свързан силно с един близък на Хенслоу. Разкритието ще шокира мнозина.

11 октомври, неделя, 23:20

"Бронсън" е филм за "най-страшния и проблематичен затворник  на Острова". Определенията са на британската преса и са най-често срещаната фраза по адрес на  Майкъл Питерсен, познат на целия свят с бойния си псевдоним Чарлс Бронсън. През 1974-та , тогава 19-годишен, Чарли задига 20 паунда от местната поща. Съдът на Тачър му дава седем години. Вътре заради  неконтролируемото му поведение го сертифицират като луд. Годините престой се умножават на 14. Когато ги излежава, Чарли е свободен едва 68 дни.  Ченгетата го прибират за въоръжен грабеж в бижутериен магазин. Трогателно - задигнат е само един дамски пръстен, с който Чарли иска да задържи момичето си. Уви, неуспешно. Показанията на малката мръсница му костват нова присъда. В затвора влиза с реномето на луд, особено опасен и новото си име. Никъде не се задържа за дълго. Часовете му престой на пода на вановете докато го местят са стотици. Овързан в усмирителна риза, гол на пода…  Лудница-затвор-изолатор –  системата не му дава почивка вече 35 години. Винаги при специален режим и мерки за сигурност. Борбата му за свобода не спира и до днес.