Жълт код за вятър с до 68 км/ч

Жълт код за силен вятър е обявен за днес в почти цялата страна. Изключенията са Варнеска, Бургаска, Добричка и Смолянска обалсти. В повечето места ще духа вярът от север-северозапад със скорост до 68 км/ч и пориви, които на моменти ще достигат до 80 км/ч.

Превалявания се очакват над планинските и североизточните райони. Ще бъде хладно, с максимални температури предимно между 23°-28°. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, а на 2000 метра около 10°. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат около 28°-30°, а на морската вода около 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Във вторник и в сряда заоблачавания ще има предимно над източните райони, на отделни места е възможно да превали за кратко. В сряда вятърът ще започне да отслабва. Температурите ще останат без съществена промяна и няма да надвишават 30 градуса.

От четвъртък температурите ще тръгнат нагоре с по 1-2 градуса дневно, като в неделя ще достигат стойности около 34 градуса. Максималните 20 градуса в някои райони в началото на седмицата ще бъдат минимални стойности през уйкенда.

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари