Първи медал за България от Рио – Спорт | TV7

Елица Янкова завоюва бронзов медал за България на Олимпиадата в Рио де Жанейро. В дебюта си на Игрите 21-годишната българка спечели медал в женската борба в категория до 48 килограма. Успехът със 7:6 дойде след драматично състезание с аржентинката Патрисиа Алехандра Бермудес.

Българката поведе с 5:2 след първата част, след което прибави нови две точки към актива си, но допусна грешка и резултатът бе намален – 7-6 в полза на Елица. В последната минута Елица опита безрезултатна атака, но успя да удържи малката преднина и триумфира с бронза.

Тя влезе в битката за медала след репешаж. Елица започна с победа над Ребека Муамбо Ндоло от Камерун с 10:0 и технически туш в първия си двубой, после елиминира рускинята Милана Дадашева с 9:6 в осминафиналите и колумбийката Каролина Кастийо Идалго с 3:2 в 1/4 финалите. В предпоследната фаза Янкова беше туширана от фаворитката за титлата Мария Стадник от Азербайджан, бронзова медалистка от Пекин 2008 и сребърна от Лондон 2012 в кат. до 48 кг.

Досега сред най-големите успехи на българката бяха второ място на Европейските игри в Баку през 2015-та, първо на Световното за девойки в София през 2013 г.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари