Пиронкова на четвъртфинала на „Ролан Гарос“ – Тенис – Спорт | TV7

Цветана Пиронкова направи феноменален обрат срещу номер 2 в света полякинята Агнешка Радванска и се класира на четвъртфиналите в Париж. Двубоят продължи три дни, след като беше прекъснат заради дъждовете в Париж, съобщи БГНЕС.

Цвети мина през различни етапи на играта си, но в крайна сметка показа блестяща психика и след като губеше с 2-6, 0-3 преди прекъсването, заради дъжд, успя да обърне и да спечели с 2-6, 6-3, 6-3 . Цвети започна с летящ старт в преиграването на двубоя й с Радванска. Българката спечели десет поредни гейма, с което изравни сетовете и поведе с 4-0 в решаващия трети. При този резултат обаче българката допусна пробив за 4-1. Последва много силен гейм за Радванска и резултатът стана 4-2.

Полската тенисистка, която в началото на преиграването изглеждаше безпомощна и объркана, подобри играта си, а Цвети сякаш малко се смути от това, но запази самообладание и върна статуквото с 5-2. За щастие Пиронкова не допусна обрат на обрата си и спечели третия сет с 6-3.

С триумфа си пловдивчанката пренаписа собствената си професионална история, след като се класира на четвъртфиналите във френската столица. Първата ни ракета участва за 11-и път на Ролан Гарос и най-добрият й резултат досега бе третият кръг през 2015 г. Очаква се с успеха си до момента, Цвети, която се намира на 102-а позиция да се качи поне с около 30 позиции.

В спор за място на полуфиналите българката ще се изправи срещу Саманта Стоусър, която елиминира Симона Халеп със 7-6(7), 6-3.

След загубата от българката Агнешка Радванска обвини организаторите на Ролан Гарос за отпадането й от турнира: „Много съм изненадана и ядосана, че трябваше да играем на дъжда. Сериозно, това не е състезание за 10 хиляди долара, а турнир от Големия шлем. Как може да позволите на тенисистите да играят под дъжда? Мисля, че организаторите въобще не се интересуват от нашето мнение. Мисля, че се интересуват от други неща”.

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари