Аглика Адамова да разследва баща си – Добро утро, България! | TV7

Номинираната за зам.-министър на правосъдието Аглика Адамова обяви в изявление до медиите, че за нея е необяснимо защо опитът й в съдебната система се пренебрегва „заради неподкрепени с никакви доказателства компрометиращи внушения“. Искам да ме съдят по делата ми, а не по това кой е баща ми, заявява тя. Много хора от Съюза на съдиите също я подкрепиха в официално писмо.

Припомняме, че Адамова е дъщеря на ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов – научен ръководител на известния лобист в правосъдната система Красимир Георгиев – Красьо Черния. Адамова заявява, че е декларирала това обстоятелство като конфликт на интереси.

По думите й родителите й са разделени откакто тя е била в първи клас и оттогава живеят в различни домове и в различни населени места, като тя почти не поддържа връзка с баща си. Той няма никакво влияние върху моите лични и професионални решения и развитие, категорична е Адамова.

Казва ли истината Аглика Адамова? Темата в студиото на „Добро утро, България!“ коментира Калин Костов от Сдружението за европейско качество във висшето образование, който е и бивш служител в Стопанската академия.

По думите му от 1997 г. срещу Адамов има наказателни производства, макар че действително досега не се е стигнало до обвинителен акт. Едно от тях е прекратено с неясни мотиви пет дни преди номинацията на Аглика Адамова за зам.-министър, заяви той. Според него в случая става дума за т.нар. „политически дела“, чието развитие зависи от политическата конюнктура.

Според госта, в качеството си на зам.-министър на правосъдието Адамова трябва да разпореди разследване на начина, по който са вървели делата срещу баща й.

TV7 и NEWS7 потърсиха гледната точка на ректора на Стопанската академия и на дъщеря му и служебен зам.-министър на правосъдието Аглика Адамова. До началото на предаването те не пожелаха да представят позициите си, но оставаме отворени ако решат да се свържат с нас в следващ момент.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари