Кирил Благоев: TV7 ще продължи да се развива, и то с бързи темпове – Добро утро, България! | TV7

TV7 ще продължи да се развива, и то с бързи темпове. Ще бъде място за обективна и свободна журналистика. Ние през последните месеци се стараем да покажем и на зрителите, и на институциите, че сме обективни и коректни. Това заяви в „Добро утро, България!“ изпълнителния директор на TV7 и NEWS7 Кирил Благоев.

По думите му двете телевизии са едни от малкото свободни медии в България. До края на месеца в медиите ще влезе нов инвеститор, който ще оповести намеренията си за тяхното развитие.  

„До края на другата седмица ще платим 300 хил. лв. към КТБ по нашите задължения, а до края на месеца и останалата част. Вчера започна изземването на част от заложеното имущество, но уговорката е каквато и техника да се изземе, то тя да не пречи на работата на телевизията“, заяви Благоев.  

Относно вчерашната стенограма от заседанието на Министерския съвет, в която е записано мнение на финансовия министър Владислав Горанов, че непряко TV7 дължи 288 млн. лв. на КТБ чрез скандалната ТЦ-ИМЕ Благоев заяви, че това е търговски спор на други дружества, които трябва да бъдат проверени и този спор не засяга пряко телевизията.  

„Нашият ангажимент е под 5 млн. лв. и ние ще си ги изчистим“, коментира Благоев.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари