Осъдиха българин в САЩ на 21 месеца затвор – Крими – Свят – Новини | TV7

В Ню Йорк осъдиха българина Радостин Паралингов от Пловдив на 21 месеца затвор за източване на кредитни карти от банкомати. За 2 години Радостин и брат му Юлиан успели да източат почти 2 милиона долара, а техни жертви са станали повече от 1400 души.

 

Аналогично на задържаните при акция „Шок“, 19-годишният Радостин и брат му Юлиан клонирали банкови карти и с камери над клавиатурата записвали ПИН-кодовете на жертвите си. Радостин беше задържан миналия септември на летището в Лас Вегас. Брат му и до днес е в неизвестност. За Радостин е доказано, че е инсталирал скиминг устройства на банкомати в Ню Йорк, с които е копирал информацията от магнитните ленти на картите.

 

Още след ареста му от ФБР съобщиха, че максималната присъда, която може да получи българинът за ощетяване на банковата системата е 30 години затвор. Половин година след ареста му обаче Радостин получи по-малко от 2 години затвор. Междувременно днес Софийският апелативен съд гледа мерките за неотклонение на 20 от задържаните при акция „Шок“. Започват и делата по същество относно искането за предаване на арестуваните българи на италианските власти.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари