Коледни вкусотии – Добро утро, България! | TV7

Гост в студиото беше Йоана Петрова – дама, която има свой кулинарен блог и освен вкусни ястия, приготвя уникални коледни сладкиши. В студиото тя беше донесла красиви коледни елхички, направени от меденки, каквито, по думите й, всяка домакиня може да си изпече вкъщи. Сладките коледни дръвчета се правели като меденките се залепват една към друга със смес от шоколад и сметана.

 

Кулинарката разкри рецептата си за коледен щолен, като обясни, че е нужно единствено да се замеси сладко тесто с мая. В него се слагали сушени плодове и ядки. Тънкостта била да се опакова във фолио веднага щом щоленът се изпече и изстине. Сладкишът трябва да се увие в алуминиево фолио и да се сложи в найлонов плик, за да издържи възможно най-дълго време, посъветва Йоана Петрова.

 

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Виктор Калоферов

Виктор Калоферов е едно от емблематичните лица на TV7. Започва кариерата си като журналист през 2010г. Завършва журналистика в Софийския университет, след което продължава обучението си в Лондон, Великобритания. През свободното си време Виктор обича да се занимава с история и археология и да ходи за риба.