Клипът в YouTube е акт на безсилие – Добро утро, България! | TV7

Клип с университетски преподаватели, които пият в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, взриви социалните мрежи миналата седмица . Преподаватели от историческия факултет, сред които и проф. Драгомир Драганов, бяха снимани, докато се черпят с алкохол и пушат в сградата на Ректората. Оказа се, че компрометиращите кадри са заснети от „Ранобудните студенти“. Самите студенти признават, че преподавателите, заснети по време на празненството, са сред онези, които критикуваха окупацията.

Безспорно пиещите и пушещи в сградата на Ректората професори предизвикаха вълна от възмущение. Оказа се обаче, че за пореден път дяволът е в детайлите – а именно – „ранобудните“ са снимали двама от професорите с позиция срещу окупацията без тяхно знание след служебно празненство, а част от тях дори са седели преди заснемането на клипа на една маса и са си казвали „Наздраве“ с тях.

Днес в студиото на „Гореща точка“ поведението на колегите си коментираха преподавателите в Софийския университет – проф. Людмил Георгиев и доц. Антоанета Христова.

Доц. Христова заяви, че според нея постъпката на студентите е много грозна, защото така се излага университета като институция и е акт на безсилие от страна на „Ранобудните“. Проф. Георгиев пък определи видеото като „абсурдно“, защото не показва нищо повече от това как двама преподаватели са се почерпили извън работно време по повод рожден ден.

По-рано днес единият от участниците в клипчето – проф. д-р Костадин Рабаджиев, заяви пред TV7, че атаката е срещу проф. Драгомир Драганов, а той самият е бил само фон. Той призна още, че е напълно наясно, че с колегата му са нарушили правилата с употребата на алкохол и неправомерното пушене в сградата на университета. „Аз съзнавам своята вина и поемам отговорността за действията си. Очаквам решението на ръководството, а не на студенти, които никой не е оторизирал да взимат становище и които казваха „Наздраве“ редом с нас“, заключи професорът. Той обаче не пожела да уточни, дали „Ранобудните “ са поздравявали, също употребявайки алкохол или само с безалкохолно…

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари