Бареков: Г-н Плевнелиев, моля ви, подайте оставка – Добро утро, България! | TV7

„Г-н Плевнелиев, моля ви подайте оставка, каквато и политическа криза да предизвика това в страната. Щом стигнахме до дъното, добре ще е да се откопаем сами, за да започнем на чисто“, призова Николай Бареков държавния глава. Повод за коментара му станаха поредните разкрития за връзка на Росен Плевнелиев с офшорни фирми. Разследването на TV7 показа, че името на президента е намесено и в продажбата на „Каолин“ заедно с това на Иво Прокопиев.

Дадох шанс на Плевнелиев да се покаже като независим президент на всички българи, но той остана вързан като куче за каишката на политическата мафия, което му отнема моралното право да бъде президент, подчерта изпълнителният директор на TV7 и NEWS7.

Бареков посочи, че тази мафия е започнала да се изгражда много преди ГЕРБ да вземе властта. Тя е била финансирана от различни политически кръгове и е довела до цялостното овладяване на българската държава, включително премиерския и президентския пост.

Едното й крило е финансово. Бареков го определи като „много фино“, представящо се за „носител на някакви западни ценности, доброто лице на българския капитал“. По думите му там са Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев, но шефската зависимост между тях не е много ясна.

Другото крило е „монтанско-мутренско-милиционерското“. Там са Искра Фидосова и Цветан Цветанов, които „пожарникарското его на Бойко Борисов“ е докарало на власт. Според Бареков корупционните схеми там са много елементарни, а нивото е „долнопробно, мутренско, сикаджийско“. Комисията на Филип Златанов пък е пример за класическа търговия с влияние и ползване на държавната машина за рекет.

Първите потърпевши от Цветанов и Фидосова са били достойните хора в ГЕРБ, които са били подложени на „рекет, геноцид и щавене“. Те размазаха собствената си партия, изтъкна Николай Бареков.

Той изрази надежда, че протестиращите знаят какво правят в момента, защото единственият резултат от действията им ще бъде връщането на ГЕРБ на власт. По думите му само Бойко Борисов не може да си позволи нормално управление, защото е натрупал огромни капитали и е заплашен от разследване. По тази причина е готов на всякакви сделки.

Договорка с БСП и ДПС ще значи край на демокрацията в България, но може би трябва да минем и през това, за да започнем отначало, обобщи Бареков.

Изпълнителният директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков внесе в Националната агенция за приходите (НАП) сигнал за връзката на президента Росен Плевнелиев с офшорни фирми, разкрити от разследването на Моника Гаджанова.

Сигнали бяха внесени и в прокуратурата и Комисията за конфликт на интереси. Те са във връзка с наличие на конфликт на интереси и извършени престъпления от кметовете на Варна Иван Портних и на Пловдив Иван Тотев.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари