Водна криза в Западна Вирджиния – Крими – Свят – Новини | TV7

Близо 800 души в американския щат Западна Вирджиния са показали симптоми на отравяне след изтичане на химикали в местна река. Инцидентът засегна водоснабдняването в девет окръга и наложи въвеждането на извънредно положение.

В центъра по токсикология в Западна Вирджиния са били регистрирани 787 случая на хора със симптоми на химическо отравяне. Въведена е забрана за употреба на чешмяна вода за 300 хил. местни жители. Властите предупреждават, че овладяването на кризата ще отнеме поне още няколко дни. Много хора споделят, че покриват мивките в своите домове с пластмасови торби, за да не ги използват по невнимание.

Федералните власти обявиха, че е започнало разследване, което трябва да установи точните причини за изтичането на веществото. Очаква се екип от експерти да пристигне на мястото на инцидента утре (13 януари).

Самият химикал не представлява опасност за живота на хората, но може да причини кожни обриви, диария или повръщане.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Виктор Калоферов

Виктор Калоферов е едно от емблематичните лица на TV7. Започва кариерата си като журналист през 2010г. Завършва журналистика в Софийския университет, след което продължава обучението си в Лондон, Великобритания. През свободното си време Виктор обича да се занимава с история и археология и да ходи за риба.