Оневиниха лекарите от Горна Оряховица – Новини – Регионални – Новини | TV7

Оневинените лекари от Горна Оряховица все още са обидени и отказват да коментират случая добил популярност като „бебето във фризера“. Два дни след изборите Окръжната прокуратура във В. Търново прекрати досъдебното производство срещу четиримата гинеколози, арестувани преди две години и половина по подозрение, че умишлено са умъртвили новородено.

 

Прокуратурата няма да повдига обвинения на д-р Димитър Сотиров, д-р Стефан Лазаров, д-р Михаил Милатович и д-р Катя Гецова. Това се казва в съобщение на държавното обвинение от 8-и май, но пуснато няколко дена след изборите. Гинеколозите бяха шумно арестувани в началото на декември 2010 г. и след това набедени за „убийци“ от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов от парламентарната трибуна. Тогава той изчете СРС-та с разговори между гинеколозите и техният началник д-р Миролюб Кожухаров.

 

Д-р Миролюб Кожухаров вече не е управител на болницата. Той заяви, че не е реваншист и няма да съди държавата или МВР за причиненият му стрес.

 

Трима от арестуваните гинеколози все още работят в горнооряховското АГ-отделение. Водилият раждането на бебето, намерено във фризер, д-р Стефан Лазаров вече е пенсионер по болест, след прекаран инсулт вследствие на стреса покрай скандала.

 

От Българският лекарски съюз изказаха пълното си удовлетворение от развитието на казуса с така нареченото „бебе от фризера“. В писмо до медиите лекари са доволни, че въпреки шумните арести на четиримата медици и четенето на СРС от трибуната на Парламента от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, истината възтържествува и медиците от Горна Оряховица са оневинени.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари