Скандални ли са даренията в Пета градска – Добро утро, България! | TV7

На 3-ти октомври в студиото на „Добро утро, България“ ви разказахме личната история на Анелия Йорданова. Тя сподели преживяванията си в Пета градска болница, където, по думите й, докторите са се отнесли „брутално“ с нея, след като са разбрали, че не е платила дарение предварително. Пред камерите на TV7 директорът на лечебното заведение – д-р Кацаров, обеща среща с екипа, който е лекувал жената.

Анелия Йорданова е от Видин. Преди две години тя идва в София, за да се оперира от рак на маточната шийка. Постъпва в Пета градска болница. Операцията прави доайенът в онкогинеколoгията – доц. Мария Попова.

Под претекст, че е много огорчена, доц. Попова отказа да застане пред камерата. Заснехме само д-р Тюрабян. Според него, с изискването към пациентите да подпишат дарение, не се заобикаля наредбата за избор на екип. Категоричен е, че болните не четат внимателно текста на документа, който трябва да подпишат.

Окончателният доклад от проверката на Агенция „Mедицински одит“ в Пета градска болница се очаква да бъде готов в края на тази седмица. Предварителните резултати обаче показват, че за осем месеца болницата е получила над 250 хил. лв. от дарения. От тях 200 хил. са отишли за лекарите – сума, която надхвърля  многократно приходите от услугата – избор на екип.

До дни официално ще бъде обявена и смяната на директора на здравното заведение – д-р Васко Кацаров.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари