Къпане на бебета в солена вода – Добро утро, България! | TV7

Идеята водата в коритцето на бебето да бъде насолена все още битува сред по-възрастното поколение. Кери Стоянова от Бургас е изгледала две деца, а малката Кристияна е второто й внуче. Тя с въодушевление се включва в къпането на малката красавица винаги когато може. Кери помни традициите, голяма част от които вече да не се правят от младите родители.

Традицията на насоляването на водата за бебешкия душ има и дозиране. Кери споделя че лятото солта трябва да е по-малко, или дори да отсъства от банята.

Морската солена вода също е сочена за лековит продукт. Медиците обаче съветват след топенето на бебе в солената вода, бързо да бъде изплаквано с чиста вода. Традицията за насоляване на бебетата е отричана от лекарите.

Медиците уточняват, че солта дразни нервните рецептори и може да предизвика шок в бебето. Потенето при възрастния пък обикновено е показател за някакво заболяване и симптом, който често не е козметична забележка.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Виктор Калоферов

Виктор Калоферов е едно от емблематичните лица на TV7. Започва кариерата си като журналист през 2010г. Завършва журналистика в Софийския университет, след което продължава обучението си в Лондон, Великобритания. През свободното си време Виктор обича да се занимава с история и археология и да ходи за риба.