Блок на ужасите в столичния кв. “Надежда“ – Добро утро, България! | TV7

Като във филм на ужасите живеят обитателите на блок 208 в столичния квартал “Надежда“. Преди години панелната сграда стана печално известна, след като буквално се разцепи. Освен че може да рухне всеки момент, днес тя се е превърнала в свърталище на клошари, наркомани и проститутки.

 

Вече близо 14 години блок 208 в “Надежда“ носи титлата “Първа разцепена панелка“. И до днес половината блок е необитаема. В другата се живее, но под постоянен страх. Някога решетки са обезопасявали мястото, но те отдавна са откраднати.Сега достъпът до апартаментите във входа е свободен.

 

Освен че мястото се е превърнало в малко сметище, клошарите в него палят и огън. Жителите на блока твърдят, че пожарната е идвала повече от 10 пъти. Няколко пъти вече живущият в блока Румен Георгиев е правил опити сам да реши проблема с набезите на бездомни и наркомани.

 

За фаталния блок са изпращани многобройни жалби до Столична община. Водят се и дела със собствениците. Кметът на район Надежда твърди, че живеещите трябва да укрепят сградата за собствена сметка, тъй като не може да се каже без експертиза дали сградата е строена некачествено, или е поддържана неправилно

 

Оказва се, че блок 208 е построен върху лоша основа. Под него има подпочвени води и може те да са причина панелният блок да се разцепи на две.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари