Бягство от Субсахара – Филм | TV7

Жанр: Документален Държава: България Година: 2013 В ролите:

 

Станислава Младенова и операторът Юли Кривошиев се впускат във вълнуващо и много рисково предизвикателство, за да покажат ексклузивни и впечатляващи кадри на африкански имигранти, успели да влязат в Испания.

Двамата преминават през една от най-охраняваните зони в Европа – границата между Испания и Мароко, където се намира автономният испански гр. Мелия. Един град на европейска територия, но всъщност намиращ се в Африка по чисто географските си показатели.

„Бягство от Субсахара“ ще разкаже историите на африканските имигранти, които бягат от страните, намиращи се на юг от пустинята Сахара и носещи името „Субсахара“. Зрителите ще разберат всички по-интересни подробности от живота на имигрантите – колко плащат на мафиите, които се възползват от човешкия стремеж за по-добър живот и извършват трафик на хора и защо пътуването до мечтаната Испания е въпрос на живот и смърт. Ще бъде представена и една по-различна гледна точка със специален коментар от испанското Министерство на вътрешните работи, на полицията и на морското спасяване.

Темата с имигрантите и бежанците, станала толкова актуална и в България в последно време, е погледната от гледна точка на друга европейска страна, имаща проблем от над 20 години. Екипът на TV7 и NEWS7 преминава през екстремни условия катопатрулира с моторни лодки водната граница на град Мелия, интервюира адвокат, работещ с имигранти, както и неправителствена организация, помагаща на африканците и се сблъсква с живота в центровете за временно настаняване на имигранти.

„Бягство от Субсахара“ е филм за имигранстката действителност на африканци, прескачали 7 метровата гранична ограда и плавали часове наред в открито море с малки надуваеми лодки.Станислава Младенова и Юли Кривошиев показват по най-вълнуващ, впечатляващ и професионален начин техните съдби, емоции и начин на живот.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари