През октомври ще дебютира първият електрически SUV на Polestar

Официалното предтавяне на Polestar 3, подходящо нареченото трето превозно средство от марката на електрическите характеристики, ще се състои през октомври 2022 г. Това ще бъде първият произведен в САЩ спортен автомобил на Polestar.

Polestar 3 бележи опита на Polestar да пробие на силно конкурентния и изключително доходоносен SUV пазар в САЩ. Когато излезе, той ще влезе в премиум категорията, поставяйки го в конкуренция с електромобили като Tesla Model X, Audi E-tron, Mercedes-Benz EQE, Rivian R1S и Fisker Ocean. По-специално, Polestar ще бъде сглобен във фабриката на Volvo в Чарлстън, Южна Каролина, което му дава отличието да бъде първото EV на компанията, произведено на американска земя.

При пускането на пазара Polestar 3 ще има задвижване с два двигателя и голяма батерия, с цел на обхват от над 372 мили (600 км). В допълнение към това, че е превозно средство с по-висока мощност от седана Fastback Polestar 2, Polestar 3 ще включва и частично автономна система за шофиране за шофиране по магистрала . Това ще се случи благодарение на включването на лидарен сензор от доставчика Luminar, който също предоставя компоненти за шофиране по магистрала без ръце на Volvo, както и на Nvidia, която ще осигури бордовия компютърен хардуер.

Volvo, която съвместно притежава Polestar заедно с компанията-майка Geely, заяви, че ще пусне функция за шофиране по магистрали без ръце като част от следващата си голяма актуализация на платформата, Scalable Product Architecture (SPA2), която ще пристигне със следващата – поколение XC90 SUV и Polestar 3 през 2022 г.

Polestar наскоро обяви плановете си да стане публична чрез сливане с компания за придобиване със специална цел или SPAC. Очаква се това сливане да приключи „през първата половина на 2022 г.“, след което Polestar ще бъде публично търгувана компания.

Polestar е пуснала само две превозни средства досега: хибридното купе Polestar 1 за 155 000 долара и седана Polestar 2 . В допълнение към Polestar 3, компанията също така планира да пусне компактен SUV (Polestar 4) през 2023 г. и спортен седан Polestar 5 (née Precept) през 2024 г. Компанията също така представи елегантна концепция за роудстър, наречена Polestar O2 и пуска в ограничено производство своята високопроизводителна версия на Polestar 2.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари