Доживотни присъди за трима от „Килърите“ – Новини – Регионални – Новини | TV7

Трима от „Килърите“ с доживотна присъда без право на замяна. Петър Стоянов–Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов–Васко Кеца, никога повече няма да излязат на свобода, защото са поръчали, организирали и извършили три убийства, реши Шуменският окръжен съд.

 

Година и половина след началото на процеса, „Килърите“ за последен път се качиха по стълбите към зала 9 на съдебната палата в Шумен, за да чуят решението на съдия Димчо Луков.

 

Пешо Сумиста, Васко Кеца и Георги Вълев са виновни за покушенията срещу Борислав Георгиев – дясна ръка на енергйния бос Христо Ковачки, шуменския бизнесмен Румен Рачев и търновския адвокат Петър Лупов. Освен това, Петър Стоянов е организирал и плащал за палежи и побои в София и Търново. Георги Вълев е развивал и доходоносна лихварска дейност.

 

Макар прокуратурата да поиска доживотна присъда без право на замяна и за Янко Попов-Туцо, днес той получи 17 години затвор заради убийството на Румен Рачев. Две години по-малко зад решетките ще остане хижарят Райчо Стойнев, укрил убийците на шуменския бизнесмен. Едва 4 години затвор заради побой над либийски гражданин и незаконно притежание на оръжие получи Петър Атмаджов.

 

Възможно е „Килърите“ отново да се изправят пред Темида. Този път заради убийствата на самоковския футболен бос Юри Галев, банкера Емил Кюлев и двамата физически убийци на Румен Рачев.Решението на Шуменския окръжен съд може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари