„Ранобудните студенти“ пуснаха в YouTube компромат срещу преподавателите в СУ – България – Новини | TV7

Клип с университетски преподаватели, които пият в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, взриви днес социалните мрежи. Преподаватели от историческия факултет, сред които и проф. Драгомир Драганов, бяха снимани, докато се черпят с алкохол и пушат в сградата на Ректората. Оказа се, че компрометиращите кадри са заснети от „ранобудните студенти“. Самите студенти признават, че преподавателите, заснети по време на празненството, са сред онези, които критикуваха окупацията.

Безспорно пиещите и пушещи в сградата на Ректората професори предизвикаха вълна от възмущение. Оказа се обаче, че за пореден път дяволът е в детайлите – а именно – „ранобудните“ са снимали двама от професорите с позиция срещу окупацията без тяхно знание след служебно празненство, а част от тях дори са седели преди заснемането на клипа на една маса и са си казвали „Наздраве“ с тях.

 

Видеото показва „кръчмарски спор“, който се разиграва в зала в Алма Матер. Посреднощ окупаторите нахлуват при преподаватели, които преди това открито са се обявили срещу акцията им. Професор Костадин Рабаджиев и проф. Драгомир Драганов пият алкохол и пушат цигари, което студентите надлежно заснемат. Наричат клипа си „Морал на градус“.

 

„Същият ден имаше факултетен съвет, бяха избрани един професор и един главен асистент. Професор Драганов празнуваше рожден ден, а по-млад колега беше станал баща“, обяснява кадрите от видеото проф. Рабаджиев. Част от празнуващите преподаватели се местят в кабинета на Рабаджиев, където са последвани от патрула на окупаторите.

 

Проф. Драганов и проф. Рабаджиев грубо нарушаваха не само режима на окупацията и правилника на Алма Матер, но и всякакви етични норми, гласи позицията на „ранобудните“. В допълнение отбелязват, че професорите са сред тези, които са направили подписка срещу окупацията. Ръководството на Софийски университет обсъжда, какви да бъдат наказанията на двамата преподаватели. Същевременно ректорското ръководство изказа съжаление, че студентите са паднали на нивото на тези, срещу които се борят.

 

„Няма да допуснем да ни поучават тези, които повече от месец съзнателно нарушават правилника на университета“, пише още в становището.

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари