Германци се заселиха в обезлюдено село – Добро утро, България! | TV7

Възможно ли е населението на едно село да се увеличи повече от 10 пъти само за няколко седмици? Оказва се, че точно това се е случило наскоро в ивайловградското село Одринци. До скоро там официалните жители са били само двама, сега са 24.

Преди около 6 седмици групата германци идва в Одринци и закупува кирпичена къща на 102 години. Това са 22-ма души, обединени от антиглобалистическата идея да се доближат максимално до природата.

В Одринци са пристигнали лекар, медицинска сестра, физиотерапевт, художник. Стефан например е бил успешен мениджър в ИТ компания. Седял по 10 часа в офиса, напълно откъснат от природата. И сега е очарован от новия си начин на живот – животни, разходки сред природата, медитация, навън по цял ден.

В ивайловградско германците поставят основите на новия си живот, а към момента всички пребивават в палатки. Групата функционира като малко добре организирано общество. Едни готвят, други се грижат за животните, трети ремонтират къщата.

Животът в село Одринци малко по малко се завръща. Обичайната тишина тук е нарушена от най-различни звуци – удари на чук, смях на деца, лай на кучета. А в бъдеще е възможно страшната гледка на западналите къщи да изчезне. Германците са започнали работа за тяхната реставрация.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари