Протести срещу избора – Конфликти – България – Новини | TV7

В няколко града в страната имаше протести срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. В центъра на София протестът продължава и сега пред сградата на Народното събрание. Протестът е организиран в социалната мрежа. Демонстрантите искат оставката на кабинета „Орешарски“. В центъра на София има засилен а охрана. Пред храм-паметника „Ал. Невски“ има спрени автобус, по всяка вероятност те са докарали хора от страната, които да се включат в протеста.

 

Активисти на ГЕРБ, начело с бившия енергиен министър Делян Добрев, сега депутат, се появиха сред протестиращите. Това стана, въпреки призива на Бойко Борисов хора от ГЕРБ да не участват в протестите

 

Около 100 души се събраха в центъра на Русе тази вечер на импровизиран протест срещу назначението на Пеевски за шеф на ДАНС. Пред сградата на общината дойдоха предимно млади хора, за да изразят несъгласието си с политиката, която ги кара да напускат родината си, вместо да останат в нея.

 

Някои русенци директно поискаха оставката на правителството, тъй като смятат, че с днешното решение на парламента се подменя вотът на избирателите. Напрежението в Русе се нагнетява допълнително от неизвестността около новия областен управител.

 

Около 30 човека се събраха на протеста в центъра на града на Хасково. Някои от протестиращите поискаха оставка на правителството. Хората поиската премиерът Орешарски да обясни мотивите за назначението на Делян Пеевски.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари