Обама срещу Ромни: Втори телевизионен дебат – Добро утро, България! | TV7

Преди по-малко от час приключи вторият словесен дуел между кандидатите за президент на САЩ Барак Обама и Мит Ромни. Първите коментари са, че този път Обама е бил повече себе си и се е представил значително по-добре. За първи път от 20 години модератор на дебата беше политическият анализатор на CNN Кенди Кроули.

 

Този дебат се проведе във формата, наречен „town hall“ или „градско събрание“. 80, подбрани от социологическа агенция, избиратели имаха възможност да задават въпроси лично на претендентите.

 

И най-горещите теми се оказаха безработицата, цените на горивата и данъците. Обама и Ромни за пореден път сблъскаха вижданията си за американската икономика. Републиканецът потвърди намерението си да намали данъците за средната класа.

 

А демократът обвини съперника си, че не предлага конкретни мерки за излизане от кризата. Сериозен спор предизвика и случилото се в либийския град Бенгази и убийството на американски дипломат.

 

Като цяло дебатът протече без сериозни обвинения и грубости. Във финалните си думи Ромни заяви, че го е грижа за всички американци, но Барак Обама този път не пропусна да напомни, че месец по-рано, Ромни заяви, че 47% от хората в САЩ разчитат само на правителството.

 

Първите коментари са, че Барак Обама е пропуснал наваксаното, бил е по-аргументиран и е спечелил повече от доверието на избирателите. Следващият и последен дебат между Ромни и Обама ще се проведе на 22-ри октомври.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари