Борисов станал главен секретар и генерал с парите на Сретен Йосич – Добро утро, България! | TV7

Бойко Борисов стана главен секретар на МВР с парите на Сретен Йосич. И не само това – с тези пари той стана генерал. Бяха платени 400 хил. долара (570,80 хил. лв.). Думите на хора от СИК към Сретен Йосич бяха – „имаме едно наше момче, ще го направим някакъв в полицията да слуша“. Това каза в ексклузивно интервю за TV7 Васил Костов-Кеца, който е един от подсъдимите по делото „Килърите“.

„Питайте г-н Борисов дали се е познавал със Сретен Йосич. Бойко Борисов стана главен секретар на 1 септември 2001 г. Питайте го дали преди това е ходил в къщите на някои от хората от групировката СИК“, апелира Кеца. Той направи и скандални разкрития около информацията, която е давал бившият премиер при разследването на отвличането на сина на Венцислав Стефанов.

„Аз съм натискан да свидетелствам срещу Акексей Петров, срещу Маргините, дори срещу Петър Стоянов. Бях и заплашван. Тогава жена ми беше бременна в осмия месец и ме попитаха „кой ще ти гледа детето… няма да е Петър Стоянов“, разкри подсъдимият.

Кеца е категоричен, че шестимата обвиняеми не са се познавали помежду си преди делото и не са имали допирни точки. Васил Костов коментира и имотното състояние на бившия вътрешен министър в кабинета „Борисов“ – Цветан Цветанов. „Нали съм бандит, а защо не съм си купил нито един апартамент в София, където живея, а честният депутат Цветан Цветанов има шест апартамента“, иронично запита Кеца.

Той твърди още, че е имало натиск върху Славчо Христов, който е трябвало да прехвърли СИБАНК. „Защо не ги попитате за прословутата банка и как натискаха Славчо от „Олимп“. Изсипваха му се през ден в ресторанта“, твърди Васил Костов. Той добави, че това, което разкрива към момента е много малка част от случвалото се през годините. „Става въпрос за контрабанда на наркотици, на горива, на цигари – всичко, от което се изкарват много пари. При неговото управление (на Бойко Борисов – бел. ред.) каналите бяха необезпокоявани. Само негови хора работеха каналите, а преди да стане главен секретар ги работеше той. Не е виновен само Цветан Цветанов за това дело. Очаквам да попаднем на независим съд“, каза подсъдимият.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари