Отстраниха шефа на полицията в Благоевград – България – Новини | TV7

Директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев подаде оставка. Тя незабавно е била приета. Оставката е по искане на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, а поводът – превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани.

По неофициална информация полицаи са се опитали да прикрият скандал със собственика на строителната фирма „Агромах” Методи Бачев. По време на кукерски празник в село Черниче, Бачев е изрекъл непристойни оценки за премиера Бойко Борисов. Скандалният запис беше публикуван в местен сайт. Вчера собственикът на сайта е бил задържан в полицията за 24 часа, където е дал показания. Междувременно има данни, че полицаи са притискали свидетели на случилото се да отрекат, че той е изричал такива думи  към премиера. Целта била Бачев да бъде оневинен, а записът да бъде обявен за манипулиран.

Оказва се, че вече е направена експертиза на записа е той е автентичен и полицията на местно ниво се е опитал да прикрие Бачев. За това вътрешният министър е поискала оставката на шефа на полицията в Благоевград.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари