15-годишно момиче се удави край Созопол – Новини – Регионални – Новини | TV7

15-годишно момиче се удави в Созопол. Децата слезли до скалите в Стария град, за да си направят снимка, когато огромна вълна помела 3 от момичетата. Две от тях успели да се спасят. Едит Симеонова от Крумовград обаче, била завлечена навътре в морето.

Инцидентът става вчера около 15 часа. Първи на помощ на давещите се момичета се притичва 20-годишният Христо Кънчев от Ловеч. Той работи като готвач в близкото заведение. С подръчни средства младият мъж успява да извади две от давещите се девойчета, които все още са близо до скалите. 15-годишната Едит обаче вече била завлечена на няколко метра навътре във водата.

Вълнението на морето било много силно, разказаха очевидци. Въпреки това Едит се държала над водата близо 20 минути. Спасителните екипи обаче дошли прекалено късно. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112. Според шефа на полицията в Созопол не е имало забавяне на спасителните екипи.

Тинейджърите от езиковата гимназия в Кърджали са били на летен лагер в Китен, заедно с директорката на училището и няколко учители. Според очевидци, по време на инцидента децата са били без възрастен придружител. Полицията започна разследване по случая.

 

Министърът на образованието изказа съболезнования на родителите и коментира, че трябва да се затегне контрола на детските лагери.

 

Пред TV7 Йорданка Чавдарова, директор на училището, в което учат пострадалите деца и което е посещавало загиналото момиче, коментира инцидента.  Тя обясни, че децата са били на разходка в Созопол, тъй като времето е било лошо за плаж. След като разгледали забележителностите в Стария град, част от учениците пожелали да си закупят сувенири. Учителите пуснали тинейджърите по магазините и тогава малката група, стига до скалите, където става и фаталния инцидент.

 

Емилия Владева, директор на РИО- Кърджали, обясни, че няма практика по време на екскурзии непълнолетните да се разхождат безпризорно. Владева обясни, че това са големи деца, всяко, от които проявява интерес към различни неща. „Няма как те да бъдат държани под строй“, коментира експертът. Владева обясни, че тинейджърите имат нужда от свободно време по време на екскурзии, но контрол все пак се оказва.

 

Училищният психолог обясни пред TV7, че другите пострадали деца в момента са в шок и ще им трябва време да се възстановят след преживяното.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари