2-годишният Ники починал от спукана аорта – България – Новини | TV7

Скъсана главна артерия е причината за смъртта на 2-годишния Ники в Пловдив. Това съобщи говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. Момченцето почина след инцидент в строителен хипермаркет в петък. От магазина са иззети и изгледани записите от всички камери.

2-годишното дете е било с родителите си в магазина. Установено е, че момченцето се е откъснало от майка си за секунди и е побягнало към модула. От прокуратурата уточниха, че Ники се е хванал за мивката, а тя е паднала върху него. Модулът е ударил момченцето в сърдечната област и гърдите, при удара се е спукала аортата, което е и причината за смъртта. След инцидента то е откарано в болница и прието в неврологично отделение. Въпреки оказаната помощ състоянието му рязко се влошило, а по-късно починало.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че е образувано наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Засега няма установено виновно лице, на което да бъде повдигнато обвинение.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари