Северна Корея ще започне да приема туристи

Северна Корея ще започне да приема ограничен брой международни туристи в края на 2024 г., почти 5 години след като затвори границите си поради ковид пандемията. Две туроператорски компании, базирани в Китай обявиха това и казаха, че туристите ще могат да посетят планинският град Самйон, родно място на починалия лидер Ким Чен Ил, както и други части на страната, вероятно от декември.

Самйон е близо до китайската граница и до най-високия връх на Корейския полуостров, който е активен вулкан с културно-историческо значение за Северна и за Южна Корея, тъй като се счита, че е люлката на корейския народ.

Градът е популярна дестинация за китайски туристи преди ковид пандемията, а труизмът носи приходи за страната, която е под санкции заради ядрената си програма.

Засега няма официално изявление от Северна Корея, но лидерът на страната, Ким Чен Ун, в предишни изказвания намеква, че ще се допускат туристи от „приятелски“ страни, като Китай и Русия.

Границите на Северна Корея са затворени от пандемията насам, като единствено изключение са около 100 руски туристи, които пристигат в страната през тази година. При затварянето на границите повечето дипломатически мисии и международни НПО трябваше да напуснат, като така страната остава в пълна изолация.

Източник: CNN

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари