Как художествената гимнастика ще помогне за здравето на вашето дете

По време на Олимпиадата в Париж през 2024 година със сигурност няма човек, който да не е стискал палци на Златните ни момичета по художествена гимнастика. Грациозни, борбени и изключително красиви, все едно постигат успехите си с лекота. Много хора погрешно вярват, че тренировките по художествена гимнастика са твърде строги и ограничаващи. Истината е, че както във всеки спорт ако искаме да постигнем резултати, трябва да положим повече усилия. Освен, че ще превърне малкото ви момиченце, в грациозна дама художествената гимнастика се прилага и за превенция на много заболявания.

Предотвратяване и коригиране на кифоза при децата

Проучване, проведено от секцията по физическо възпитание и спорт на университета в Сучава, показва, че художествената гимнастика е изключително полезна за предотвратяване на кифоза при деца в училищна възраст. Кифозата е прекомерното закръгляне на гърба напред. Някои хора изпитват болки в гърба и скованост в допълнение към необичайно извит гръбнак. Художествената гимнастика предотвратява и коригира както ниско общо кифотично симптоми, така и по-напреднали видове кифоза.

Намалява стреса

Спортуването е естествен начин да се отпуснем и да се освободите от стреса. Доказано е, че ежедневните упражнения намаляват тревожността и депресивните състояния. В този спорт се изисква бързо мислене, развиват се умения за решаване на проблеми и те ще научат гимнастичката, че в крайна сметка винаги има изход. Това просто мислене може да помогне особено в тийнейджърска, възраст, в която човек започва да се хваща за дребни неща и да се тревожи твърде много. Творческият аспект на дисциплината също е донякъде терапевтичен. Както споменахме, изразяването и емоциите са голяма част от него и може да помогне на гимнастичките да не потискат чувствата си и да ги изразяват по-лесно. Оставянето на младите гимнастички да избират своя собствена музика, свои собствени танцови стъпки и рутинни стилове е добър начин да се отпуснат.

Учейки се на постоянство и търпение от ранна възраст, децата ще се научат да вземат правилните решения по-късно в живота. Спортен клуб по художествена гимнастика ,,ТРАКИЯ-ЕЛИТ“ гр. Пловдив, набира деца за занимания по художествена гимнастика, които ще се водят от висококвалифицирани кадри два пъти седмично, по един час, от 18:00 до 19:00 ч. Залата се намира на бул. ,,Източен“ 10 (до стадион ,,Хр. Ботев“.)
Телефон за контакти: Лина Тотева- 0883303880

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари