Спортистка от Уганда умира, след като съпругът ѝ я запалва

Спортистката Ребека Чептеги умира в болница в Кения, където се лекува от 80 % изгаряния в продължение на 4 дни, след като съпругът ѝ я заплава.

Тя е бегачка на 33 г. и умира, защото органните ѝ отказват, а говорител на болницата потвърждава събитието. Чептеги се състезава в маратона на Парижките Олимпийски игри и завършва на 44 място.

Според полицията, партньорът на спортистката излива туба бензин върху нея и я запалва след като двамата имат спор. Той също получава изгаряния и се лекува в същата болница, но се подобрява и е стабилен.

Според родителите на спортистката, тя купува земя в района, за да бъде близо до спортния център, а според полицията двамата с партньора ѝ спорят във връзка с тази земя.

Федерацията по лека атлетика на Уганда пише:

„Дълбоко сме натъжени да обявим смъртта на нашия спортист Ребека Чептеги, рано тази сутрин, която е жертва на домашно насилие. Като федерация, заклеймяваме подобни актове и призоваваме за справедливост. Нека душата ѝ почива в мир.“

Президентът на Олимпийския комитет на Уганда нарече атаката „страхлив и безсмислен акт, който води до загубата на голям спортист.“

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари