Реквизитът от Игра на тронове се продаде на търг за над 20 милиона евро

Реквизитът от сериала „Игра на тронове“, включително и известния на всички почитатели на историята, а и не само, Железен трон се продаде на търг за повече от 20 милиона евро. Само Железният трон струва 1. 3 милиона, а останалите елементи включват стотици различни предмети от сериала.

Общо са включени 900 лота, сред които броня, мечове, оръжия, бижута, облекло.

Естествено, най-скъп е Железният трон, централен елемент от историята. За него има наддаване от едва 6 минути и той се продава за 1. 3 милиона евро.

Той е реплика на ползвания по време на снимките, създаден от пластмаса по отливка на оригиналния и завършен с металическа боя и бижута. В историята, Железният трон е изкован с драконски дъх, който разтопява мечовете на хиляди убити претенденти и е символ на борбата за власт през цялата история.

Над 4500 души участват с търга, а това е второто най-успешно събитие за аукциона, със съвсем малко по-малко приходи от първото, което е от 2011 г.

„Това са невероятни съкровища, създадени от носители на Еми дизайнери на костюми и реквизит, които работят неуморно, за да адаптират прекрасните романи на Джордж Р. Р. Мартин.“ казва вицепрезидентът на аукциона.

„Хората искаха частица от магията на „Игра на тронове“.“

Другите по-скъпи елементи са мечът на Джон Сноу, Дълъг Нокът, който се продава за 360 хиляди евро и костюмът му от Нощната стража, който се продава за 308 хиляди евро. Стотици хиляди евро струват и някои от роклите на Денерис Таргариен и Церсей Ланистър и броните на Джейм Ланистър и на Грегор „Планината“ Клагейн и др.

Източник: Euronews

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари