Дрон на Хизбула нападна къщата на израелския премиер

Правителството на Израел каза, че дрон на Хизбула е бил насочен към къщата на премира на страната Бенямин Нетаняху, няма жертви.

В събота сутрин, сирените в Израел се включват, за да предупредят за атака от Ливан, като един дрон е насочен към къщата на премиера Нетаняху в Кесарея. Няма жертви, нито щети по имота. Освен този дрон, още 55 обекта са изстреляни на две вълни срещу северен Израел от посока Ливан по същото време. Някои са свалени, но няма данни за жертви или щети.

Това става в светлината на обещанията на иранския лидер, който поддържа групировките Хамас и Хизбула, че Хамас ще продължи дейността си след смъртта на лидера Яхия Синуар, убит от израелските сили дни по-рано в Газа. Изглежда и Хизбула също продължава нападенията си, след смъртта на нейния лидер, Хасан Насрала и други командири и последвалата наземна и въздушна атака от страна на Израел.

Израел настоява, че ще унищожи и Хамас и Хизбула и въпреки смъртта на техните лидери, премиерът Нетаняху каза, че войната не е свършила.

Източник: Euronews

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари