СТАН – да победиш с любов – Филм | TV7

Жанр: Документален Година: 2013

Авторският филм на журналиста Ива Стоянова и оператора Николай Глушков, посветен на борбата на именития ни футболист Стилиян Петров с левкемията – „Стан – да победиш с любов“.

Филмът за капитана на Селтик, Астън Вила и националния отбор на България е реализиран с много любов и включва емоционални откровения на Стилиян и за първи път на цялото му семейство – съпругата Паулина, децата – Стилиян-младши и Кристиян, брата Иван и родителите Светлинка и Альоша. От името на приятелите говорят съотборникът и съименник по фамилия на Стилиян – Мартин Петров, и най-добрият приятел на Стан от Бирмингам – Чарли.

Дълбоко вдъхновяващата лична борба на Стан с коварната болест със сигурност няма да остави нито един зрител безучастен. Филмът ще зареди с много позитивизъм, воля и сила, а прекрасната любов между Стилиян и съпругата му, ще донесе на зрителите наслада и вдъхновени.

Ива Стоянова и операторът Ники Глушков заснеха интервютата със Стилиян и семейството им в Глазгоу, където присъстваха на бенефиса на българина на 8 септември. Както Ива казва, филмът е направен на един дъх с много любов и от страна на монтажиста Роси Гюрова, на автора на музикалното оформление – Досю Амуджев, и режисьорите Стефка Райкова и Васил Лесов.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари