Кафе или черен чай да пием сутрин?

Много хора имат затруднения при ставането сутрин. Пиенето на кафе ги освежава и успяват да започнат деня си добре. Но какво ще кажете за черния чай? Той също съдържа кофеин и може да ви ободри.

Какво да кажем за кафето?
Както вече знаем, кафето има и ползи, има и вреди. Не е ясно дали цялата информация за него е напълно вярна, но е факт, че е една от най-търсените стоки на пазара. Милиони хора не могат да започнат деня си без него. Най-важно е да се употребява в умерени количества.

Освен кофеин, който помага за повишаването на енергийните нива, кафето съдържа също антиоксиданти, магнезий и калий. Желаната от много хора напитка намалява неудържимия апетит, а това помага за борбата с излишните килограми. Тонизиращата напитка намалява риска от развитието на някои болестни състояния на по-късен етап от живота, като Алцхаймер, Паркинсон и Диабет тип 2.

А какво знаем за черния чай?

Черният чай е идеален за сгряване през студената зима, но освен това има и ползи за здравето. Той съдържа полифеноли, които са вид антиоксиданти. Те имат способността да пречат на токсините да навлизат в тялото. Освен това, чаят съдържа алкиламинови антигени и танини, които подсилват имунната система, като по този начин организмът се бори по-ефективно с вирусите.

Кой е по-добрият вариант?
Както кафето, така и чаят не съдържат калории, освен ако не ги пиете със захар или сметана. Тези напитки са пълни с антиоксиданти и всичко зависи от вашите предпочитания. Може да ги редувате, но се старайте да не прекалявате, за да не се появят проблеми със съня.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари