5 съвета как да съхраним косата си здрава

Една от най-привлекателните части на женското тяло е косата. Не случайно за голяма част от мъжете тя е първото нещо което забелязват в една жена. В стремежа си да изглеждаме добре я третираме по всевъзможни начини – боядисваме, изправяме или къдрим, но често забравяме да се погрижим за здравината и. Ето няколко полезни съвета, които ще ви влезнат в употреба.

Измиването на косата зависи от нейния тип

Ако косата ви е мазна, вие можете да я миете с шампоан и балсам всеки ден или през ден. Грешно е схващането че може да я увредите по този начин. Нанасянето на маска, най-добре е да е един път в седмицата. Ако имате нормална коса – на 4-5 дни е ок да измивате. Не забравяйте да изберете подходящите продукти според типа коса , който имате.

Защитете косата си от атмосферните влияния

За да имате здрава и жизнена коса трябва да я защитите от вредните слънчеви лъчи. Използвайте термозащита. Четете внимателно съдържанието на продукта и изберете такъв, който е с олекотена формула и максимум естествени съставки. Продуктите под формата на спрей са чудесен избор, защото не оставят мазен филм.

Избягвайте термичната обработка и стилизиращи продукти

Понякога наистина се налага да използваме преса или маша за да може да си направим прическа, но избягвайте това да се случва ежедневно. Стилизиращите продукти запушват порите на главата и така кожата не може да диша. Това важи особено много за геловете.

Използвайте сухи шампоани само при нужда

Запомнете – сухите шампоани, колкото и да се рекламират по телевизията, не могат да изместят стандартните такива. Използвайте ги само при екстремна нужда, като задължително след това измийте косата.

Не прекалявайте с боядисването

Една от характерните черти на жените е да експериментираме, особено с външния си вид. Не е здравословно да се боядисваме през 2-3 седмици, защото така косата ни ще стане на метла. Никой продукт няма да може да я спаси след това. Ако все пак не може изчакате повече от месец, това което може да направите е да използвате безамонячна боя.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари