5 сутрешни съвета за здрав стомах

Важно е какво ядем сутрин, защото по време на сън стомахът се е изпразнил. Съдържанието му е преминало в чревния тракт и стомашната лигавица е станала чувствителна. Пиенето на силно кафе рано сутринта преди да сте закусили може да ви доведе гастрит. Защото киселинният стомашен сок започва да мели самата лигавица.

1. Сутрин трябва да миете зъбите си. Лошият дъх се дължи на това, че слюнката не се отделя правилно по време на сън, а и тогава сте затворили плътно устата си дълго време. Най-лошо е когато стомашната киселина се натрупа обратно и остане в устата, защото това може да намали ефективността на пребиотиците и киселото мляко. Преди да ядете или пиете, най-добре е да измиете зъбите си.

2. След като сте измили зъбите, пийте вода. По този начин ще възстановите влагата, която се е изпарила предишната вечер от тялото ви. Това ще помогне и за засилването на метаболизма, за намаляване на сгъстяването на кръвта, както и за премахването на стомашната киселина от устата или хранопровода.

3. Първата храна е добра за стомашната лигавица. Имайте предвид, че хората, които извършват стресова работа често получават гастрит. Избягвайте солени и дразнещи храни. Яжте неща, които съдържат витамин U (зеле, броколи и други), защото те защитават стомашната лигавица, помагат за лечение на стомашни язви и за регенериране на клетките в стомашно-чревния тракт. Може да подготвите закуската предишната вечер, за да ви е по-лесно на сутринта.

4. Сутрин трябва да посетите тоалетната. Яжте богати на целулоза (фибри) зеленчуци и плодове за закуска, за да нямате проблеми по този въпрос. Това ще направи чревната ви перисталтика по-функционална.

5. Пийте кафето накрая, а не в началото. Стомахът ви трябва да има поне малко храна, за да пиете кафе. Така стомашният сок ще смила храната, а не стомашната лигавица. Кафето ще освежи ума ви, ще помогне за започването на работа и ще активизира движението на чревния тракт, защото съставките в кафето също стимулират движението на червата.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари