80% от домовете в Киев нямат електричество

След проведената руска ракетна атака вчера близо 80% от домакинствата в Киев не разполагат с електричество и вода, съобщава ДПА, позовавайки се на информация на украинските власти.

„Всички държавни служби работят на пълни обороти за да може в най-кратки срокове проблема да бъде отстранен“, коментира кмета на града Виталий Кличко.

Нанесените поражения на големи – ефирната телевизионната мрежа е извън строя, водоснабдителната и електропреносната също не функционират. Графика на метрото е силно разреден – влакове минават на 10 минути. Положението е критично, допълни градоначалника.

Сериозните проблеми с електрозахранването на Украйна започнаха след спирането на дейността на три от четирите атомни електроцентрали поради руски атаки. В момента текат възстановителни дейности, като тока в Запорожка област е възстановен.

Поради създалата се критична ситуация е свикано спешно събрание на на Съвета за сигурност на ООН. При привеждането му Володимир Зеленски обвини руското правителство в престъпление срещу човечеството.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари