Ескадрилата – Филм | TV7

Жанр: Приключенски Държава: САЩ, Франция Година: 2006 Режисьор: Тони Бил В ролите: Джеймс Франко, Жан Рено, Дейвид Елисън, Майкъл Джибсън, Тод Бойс, Филип Уинчестър

Първата световна война в Европа е в разгара си, когато далеч оттам, в Америка, каубоят Блейн Роулингс (Джеймс Франко) има проблеми с ранчото си. Банката му отнема семейната ферма, а шерифът го съветва незабавно да напусне страната, защото има заповед за арестуването му. Блейн попада на информацията, че във Франция се събират млади американци, които доброволно се бият на тяхна страна като пилоти, и заминава за Европа.

 

Там се запознава със сънародниците си Бригс и Юджийн. Тримата, заедно с още няколко доброволци, стават част от самолетната ескадрила „Лафайет“, независимо че животът на един пилот е средно месец и половина. Битката с по-добре въоръжените германци е безмилостна и на целия този фон  Блейн Роулингс се влюбва в млада французойка, която дава нова насока в живота му.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Виктор Калоферов

Виктор Калоферов е едно от емблематичните лица на TV7. Започва кариерата си като журналист през 2010г. Завършва журналистика в Софийския университет, след което продължава обучението си в Лондон, Великобритания. През свободното си време Виктор обича да се занимава с история и археология и да ходи за риба.