Александър Усик няма търпение да се изправи срещу Тайсън Фюри

Александър Усик заяви, че иска мач само с британеца Тайсън Фюри, за да бъде излъчен абсолютният световен шампион в тежка категория.

35-годишният украински боксьор запази четири от петте шампионски пояса – на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO).

Усик победи по точки британеца Антъни Джошуа на двубой през месец август. Трябва му само поясът на Световния боксов съвет (WBC), който е при Фюри.

Вече са започнати преговори за мач между двамата боксьори, който най-вероятно ще бъде факт през 2023-та година, но нищо не може да бъде сигурно, защото британският боксьор е непредвидим и често мени мнението си.

34-годишният Фюри се подготвя за битка с Дерек Чисора, която ще се състои на 3-ти декември. През 2011-та и 2014-та Циганския крал победи Чисора.

Усик е предложил срещата му с Тайсън Фюри да бъде на Олимпийския стадион в Киев, но предполага, че тя ще се проведе в Саудитска Арабия.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари