Български полицай отказа подкуп от 10 хил. евро

Пресцентърът на МВР оповести информацията, че български пътен полицай е отказал подкуп с рекорден размер от 10 хил. евро.

Младши инспектор Алек Каленски се отзовал на сигнал за възникнал конфликт на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“. След направен полеви тест за алкохол и наркотици, при единия участник в конфликта е отчетено наличие на канабис, амфетамин и метаамфетамин. Мъжа е сириец с бежански статут, като незабавно са му сложени белезници и е прибран в патрулката.

Той е помолил инспектор Каленски да разхлаби белезниците, защото му стискали. В този момент той хвърлил на пода две пачки и ги побутнал с крак към полицая. Задържания сириец казал, че сумата е 10 хил. евро и ще му ги даде, ако бъде освободен и не му се взима книжката. След това казал, че има транспортна фирма и не иска да прекъсва работа. Полицая не приема подкупа и веднага уведомява началника си за случката.

„За трети път получавам предложение за подкуп, но в такъв размер е за първи път“, коментира полицай Каленски.

Сириецът е транспортиран за кръвна проба във ВМА, като по пътя отново се е пробвал да подкупи с 3 хил. лева и златен часовник. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 24 часа, като случая е предаден на Софийската градска прокуратура.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари