Басистът на ZZ TОР Дъсти Хил почина днес

На 72 години почина басистът на ZZ Top Дъсти Хил днес. Китаристът е бил в своя дом в Хюстън, щата Тексас, когато издъхнал в съня си.

Били Гибънс и Франк Биърд – членове на групата – обявиха тъжната новина за смъртта на Хил в публикация във Facebook:

„Натъжени сме от новината. На нас и на феновете ни по целия свят ще ни липсва неговото силно присъствие, добрата му природа. Завинаги ще останем свързани с този “Blues Shuffle in C”. Ще ни липсваш много“.

В момента групата е на турне, но на 23-ти юли Хил се прибрал вкъщи. Басистът имал нужда от малка почивка, защото имал проблеми с таза, които не били толкова сериозни.

Музикантът искал турнето да не спира, затова колегите му се обърнали към Елууд Франсис, който да свири на негово място. Франсис е музикант, с който групата имала дълго сътрудничество.

Дъсти Хил е един от оригиналните членове и основатели на „ZZ Top” през 1969-та година. Той е водещ басист и втори вокалист. Групата е записала най-големите си хитове с него, а именно „Gimme All Your Lovin”, „Sharp Dressed Man”, „Legs”, „Got Me Under Pressure” и други.

ZZ Top празнуваха своя 50-годишен юбилей през 2019-та. Групата отбеляза празника с турне, като направи и документален филм (“That Little Ol’ Band From Texas”).

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари