Боксьор се оттегля заради смъртта на баща му

33-годишният боксьор Давид Лемьо се оттегля от спорта, след като баща му беше убит преди няколко дни при полицейска акция в Монреал.

Давид е бивш шампион на IBF в средна категория, но се оттегля, защото е дълбоко потресен от случилото се с баща му.

Инцидентът станал, докато Андре Лемьо се возел в автобуса. Полицията се опитала да залови заподозрян за убийствата в Монреал от 2-ри август. Преследваният открил огън, след което бил убит от органите на реда. Бащата на боксьорът също бил прострелян и загинал.

Давид Лемьо обяви в интервю, че е постигнал много в спортната си кариера. Той е осъществил мечтата си да бъде световен шампион и е осигурил на феновете интересни мачове, като приемал предизвикателствата. Досега той е отдавал живота си на тренировки и бокс, но иска да промени това. Отсега нататък той иска да отделя всяка минута на семейството си.

Боксьорът не забрави да благодари на феновете си, които са го подкрепяли през цялото време. Той каза, че е постигнал много, но не го направил сам, а благодарение на тях.

Лемьо има 43 победи и 5 загуби в кариерата си, като 36 от срещите печели с нокаут. Той спечели титлата на IBF през 2015 г. след победа с единодушно съдийско решение в бой срещу Хасан Н’Дам.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари