Цената на захарта достигна 3 лева

Цената на захарта се покачва все по-нагоре, като достигна 3 лева. В по-малките търговски обекти в градовете Габрово, Ловеч, Велико Търново средната цена за килограм е 3.10 лв. От Системата за агропазарна информация алармират, че в близкия месец се очаква ново увеличение. От учреждението обръщат внимание на факта, че тя вече е по-скъпа от бензина, който след отстъпката от 25 стотинки струва 2.98 лв. за литър.

Годишните данни сочат, че захарта е покачила себестойността си за една година с 87%. В големите супермаркети в страната средната цена за която можем да си купим еднокилограмов пакет е 2.63 лв.. Важно е да се каже, че това е борсова стока и положението с цената не е по различно и на международния пазар.

По правило цените на хранителните стоки в големите вериги винаги са по-малки от тези в кварталните магазини в всички по-големи градове в България. По отношение на сладката суровина в Монтана, Перник и София се получава обратната ситуация – в малкия магазин струва средно 2.49 лв., а в големите 2.64 лв.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари