От ДБ смятат, че служебният кабинет ни прави зависими от Кремъл

От „Демократична България“ са на мнение, че настоящото правителство има за цел чрез някои действия „Газпром“ отново да бъде главен източник на газ за страната ни. По този начин има голям риск България да остане без запаси за предстоящата зима, като същевременно да станем зависими от Кремъл. В изявлението се допълва, че служебният кабинет иска да заблуди българите, като купи само един от общо седемте танкера за страната ни и по този начин да се създаде илюзия, че нямаме други начини за справяне с кризата и да се върнем към „Газпром“.

Членовете на ДБ смятат, че сегашните действия ще вържат ръцете на следващото правителство и именно затова от партията настояват спешно да бъдат запазени слотове на терминала в Гърция, след като се сключи споразумение за солидарност. От ДБ допълват, че е добре да бъде сключено и споразумение с Турция, което да осигури междусистемно свързване и така страната ни да внася газ по всяко време. Би могъл да се сключи и договор, който да гарантира доставките на газ за поне 12 месеца.

Последното предложение, което смятат, че трябва да се направи, е да бъде издаден акт 16 на интерконектора с Гърция, с цел получаване на азерски газ, който е евтин и ще може да осигури България.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари