District 13 ще свирят за втори път на “Hills Of Rock”!

District 13 – това е група, която ще видите на “Hills Of Rock” – фестивалът, който стартира утре. Тъй като барабанистът вече е в България с останалите членове от бандата, решихме да му зададем няколко въпроса. Той се казва Асен Милушев и има опит в свиренето на барабани – както в България, така и в Англия. В Лондон се събира с други музиканти, с които заедно сформират набиращата популярност банда District 13.

Здравей! Първо ще те попитам за предстоящите участия в България. За втора година ще участвате в „Hills of Rock“. Как беше през 2018-та? Имаше ли много фенове? Какво очаквате тази година?
Да, за втора година имаме възможността да участваме на фестивала “Hills Of Rock” и много се вълнуваме, защото българската публика е страхотна, много енергична и винаги концертите тук са запомнящи се! През 2018-та беше много хубаво преживяване, свирихме на сцената Music Jam с още други много яки български банди и за нас беше чудесен опит. Срещнахме много нови хора, забавлявахме се и мисля, че това е едно от най-хубавите ни участия в този период на бандата. Тази година имаме възможност да открием главната сцена в третия фестивален ден и за нас това е сбъдната мечта – да свирим на една сцена с банди като Тестамент и Сабатон. Нямаме търпение!

Ще има ли други участия в България?
Ще имаме още едно участие, на 20-ти юли в Бар “Zuma” (днес), което ще бъде по-различно, защото ще бъдем само аз и Джон (вокалът ни). Ще изпълним авторските ни песни в акустичен аранжимент, както и няколко кавъра. Ще свирим заедно със страхотната банда “Севи”.

Групата е основана в Лондон и там имате повече фенове. Разкажи повече за успехите там, за историята на групата…
District 13 е основана през октомври 2017-та. Още от самото начало бандата започна работа по авторски песни, като Джон вече имаше написани някакви неща. Решихме да ги доразработим заедно и да направим нови аранжименти. Така се ражда и първият албум на бандата, състоящ се от 12 песни. Записът на албума е направен в София. Той е записан, миксиран и мастериран от Георги Станев. През първите две години имахме участия на редица фестивали в Англия (Wichwood Festival), както и в повечето легендарни клубове и зали в Лондон (The Grand, The Big Red, The Black Heart, Half Moon, Dublin Castle и др.). Една от песните от дебютния ни албум “Is This The Way” е включена в саундтрака на българския филм “Ятаган” на режисьора Андрей Андонов. Първият ни албум е на 39-та позиция в престижната класация Топ 50 албуми за 2019-та година на британското списание Power Play. През ноември миналата година се разделихме с басиста ни – Ричард. Сега работим с Тициано, който е от Италия.


Какъв е стилът на групата?
Стилът на бандата е алтърнатив рок.

Какви са бъдещите ви планове?
В момента се готвим да издадем трето видео към песента Emotive Addiction – сингъл от втория ни албум, който предстои да излезе в края на тази година. Премиерата е на 29-ти юли.

Можеш ли да разкажеш повече неща за този втори албум? Ще има ли песни с по-различно звучене от първия? Колко парчета ще има в албума?
Вторият албум ще има 14 песни, които ще бъдат доста ‘шарени’ като емоции, както в първия. По него работихме отново с Георги Станев в София, а някои неща записахме в Лондон.

Поставяте ли си цели с групата или работите импулсивно?
Ние сме много целенасочени в работата си, но също така следваме и инстинктите си. Искаме да се развиваме като банда и това да стане нашата основна дейност в близко бъдеще.

Кои групи ви вдъхновяват да творите?
И тримата слушаме много различни неща, от пънк до много тежък метъл, но основните ни вдъхновители са банди като Metallica, Foo Fighters, Pearl Jam, Ramones.

Кой композира и пише текстовете за песните?
Текстовете ги пише Джон, а по музиката работим всички заедно.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари