Днес е старта на „Джем Сешън“

Фестивалът Plovdiv Vibes започва днеси ще продължи десет дни на 5 различни места.  Той е част от Културния календар на Пловдив като обединява различни културни форми и формати – музика, танц, приложни и сценични изкуства, художествено творчество и др.

Основното място на провеждане на Plovdiv Vibes 2022  е новоизграждащата се зона за събития на открито Plovdiv Stage Park в подножието на Младежки хълм, където през 10-те дни на фестивала ще се проведат множество концерти, театрални постановки, танцови пърформанси, работилници и уъркшопове.

Plovdiv Vibes обхваща и различни периферни зони на града, като стимулира културните прояви в парковете. Това са Лаута, Рибница, Бунарджика и Младежкия хълм, Гребната база. В зоните извън централна градска част, публиката ще се включи в различни творчески и развлекателни дейности.

През седмицата, всеки желаещ ще може да се включи в открити тренировки и спортни активности, които ще се проведат на Гребна база. Те ще се осъществят в партньорство с инструктори и треньори от спортен комплекс„Сила“. Хълм Бунарджика пък ще е домакин на творчески работилници и демонстрации на различни традиционни занаяти, представени от утвърдени майстори в областта, които ще дадат възможност на поколенията да се докоснат до автентични техники.

На територията на парк Лаута ще се проведат „Градски приключения“, а екипът на Аварийно спасяване – Пловдив ще демонстрира оказване на първа долекарска помощ.

Откритата сцена на парк Рибница се превръща в територия на театъра и смеха, като в рамките на фестивала жителите на Район Северен ще могат да посетят Stand Up Comedy.

На Vibrant Stage в подножието на Младежки хълм, публиката ще чуе любимите диджеи, банди и изпълнители.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари