Днес са парламентарните избори

Днес са парламентарните избори – българина ще избира кой да го управлява следващите четири години. Парламентарните места са 240, като тези избори са трети за последната година и половина. Редовните избори на 4 април миналата година не донесоха желания резултат, като мнозинство което да управлява не беше сформирано. След това бяха насрочени нови избори на 11 юли. След тях ситуацията не беше по-различна и през ноември 2021 година отново се разходихме до урните. Този път правителство се сформира, но беше свалено с вот на недоверие през юни тази година. След тези събития се стигна до нови избори днес.

Както и се очаква най-оспорвана ще бъде битката в 25 МИР в София. За района се състезават Бойко Борисов, Корнелия Нинова и лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. В надпреварата ще се включат и Христо Петров по-известен като Ицо Хазарта и певицата Луна.

В града на тепетата Пловдив също има сериозна конкуренция за първото място между Бойко Борисов, Кристиян Вигенин (БСП), Тошко Йорданов (ИТН) и Никола Минчев (ПП).

Броят на разкритите секции в страната е 11 845, а в чужбина 755 в 62 държави. Състезават се 5333 кандидат депутати от общо 29 партии и коалиции.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари