Everbet представя: най-необичайните спортове по света

Спортът е чудесен начин да се забавляваме състезавайки се с опоненти и същевременно, да поддържаме ведна прексрасна форма. В съвремения свят съществуват много видове и разновидности на дадени спортове, но някои от тях са определено много по-необичайни от други. В тази статия, Everbet ще ви запознае с някои от най-странните и забавни спортове, които хората практикуват по света.

 

Състезание с щрауси

shtausi-racing

 

Състезанието с щрауси е спорт, който възниква в Африка и постепенно се разпространява в САЩ. Щраусите могат да достигнат изненадващата скорост от 70 км. в час, а краката им могат да направят огромна крачка до 5 метра за само за един ход. Участниците в това състезание, сядат върху щрауса и започва да обикалят около пистата. Този спорт изисква много смелост и умение, тъй като щраусите са непредсказуеми и агресивни животни. Все още няма данни дали може да се залага онлайн на този вид спорт, но οτ Everbet.bg не изключват възможността да добие популярност и у нас.

 

Босабол

bossaboll

Босабол е спорт, който комбинира елементи от футбол, волейбол и гимнастика. Той е измислен в Испания през 90-те години на миналия век и сега е популярен в много страни. Босабол се играе на терен, разделен на две половини от мрежа. Целта е да се изпрати топката в полето на противника, като се използват само краката, главата или гърдите. Играчите могат да правят акробатични скокове и удари, които им дават допълнителни точки.

 

Шах-бокс

 

Шах-бокс е спорт, който съчетава интелектуалната игра шах с физическата игра бокс. Той е създаден в Германия през 2003 г. и има за цел да тества умствените и телесните способности на участниците. Турнирите на Шах-бокс се провеждат на ринг, а в центъра на самия ринг има поставена шахматна дъска. Играта се състои от 11 рунда, като всеки нечетен рунд е шах, а всеки четен рунд е бокс. Победителят може да бъде определен, ако играчът реализира Мат или Нокаут.

 

Подводен хокей

 

underwaterhokey

Хокеят под вода е известен също и с името Octopush и произлиза от Обединеното кралство. Той се превърна в глобален спорт с ограничен контакт, в който два отбора се състезават маневрирайки с шайба в дъното на плувен басейн, като целта е попадение във вратата на противниковия отбор, задвижвайки я с помощта на стик за хокей (или тласкач).

Най-голямото редизвикателство на играта е, че играчите нямат право да използват устройства за дишане като водолазно оборудване, докато играят, те трябва да задържат дъха си. Играта е създадена още през 1954 г., когато Алън Блейк, основател на новосформирания Southsea Sub-Aqua Club, изобретява играта, която той нарича Octopush.

Ако тези спортове ви вдъхновиха да се забавлявате и да се състезавате, то най-новата платформа в България – Евърбет със сигурност ще отговори на очакванията ви, защото предлага страхотно пазари за всчки видове спорт.

Букмейкъра вече е официално лицензиран от Държавната комисия по хазарта в България и гарантира сигурност, коректност и отлично обслужване на своите клиенти.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари