Фън Шуй цветови комбинации за вашето спално бельо

Прекарваме една трета от живота си в леглото.  То не е просто място за спане, а най-доброто убежище на света, особено след дълъг и изтощителен ден. То ни помага да се отпуснем, да спим по-добре през нощта и да се чувстваме по-щастливи през деня. Има толкова много фактори, които участват в създаването на перфектната спалня, но един от най-важните е цветът. Правилната комбинация от нюанси може да  създаде условиян за спокоен сън, както и релаксация през деня, което означава да обърнете внимание на спалното си бельо, ако искате да го направите правилно.

Ако Фън Шуй е нов за вас, това е древна китайска философия, основана на живота в хармония с природата. Възприемането на неговите принципи може да внесе положителна енергия във вашия дом, така че тази седмица се фокусираме върху внасянето на баланс и позитивност във вашата спалня чрез цвят. Фън шуй е китайска практика, така че е най-добре да използвате естествени копринени тъкани за спално бельо за пълен ефект. Коприната е изобретена от китайската императрица преди почти пет хиляди години и все още се смята за красив, практичен и популярен материал.

Всички тези материали се адаптират много добре към тялото и допринасят за добрата почивка. Добре подбраната комбинация от цветове и декоративни елементи ще ви помогне да превърнете спалното бельо в декорация на спалнята. Според фън шуй, много различни цветове могат да се използват и за спално бельо. Всички от тях има както положителни, така и отрицателни страни.

Изкуството на фън шуй помага да се постигне хармония, да се подготви пространството за движение на енергията, затова цветовете в интериора трябва да си взаимодействат, да се пресичат и допълват.

Зелено

Зеленият цвят придава усещане за свежест и единство с природата. Този цвят дава усещане за пълна почивка и релакс. Зеленото е цветът на ума. Отговаря за просперитета и професионалното израстване. Зеленият тон е показен за хора, които често страдат от главоболие или мускулни болки. Това е цветът на релаксацията. От всички тонове той е може би най-подходящият за дълбок сън. Във Фън Шуй това оцветяване се свързва с началото на нов живот, така че е по-добре да започнете нов проект или жизнен цикъл, като спите върху зелен чаршаф и възглавница. Това ще създаде благоприятна среда и ще ви подтикне да постигнете целта си възможно най-скоро.

 Син

Синьото принадлежи към елемента вода. И въпреки че присъствието му в спалнята и в цялата къща във Фън Шуй трябва да бъде ограничено, синьото спално бельо не е причина за безпокойство. Този цвят помага за отваряне на вътрешни канали и придобиване на нови качества. Ще можете да събудите скрити способности и да се тласнете към нови постижения. Не забравяйте обаче, че това е предимно студен тон. Ако имате нестабилни семейни отношения, по-добре е да избягвате текстил от този цвят в двойното легло. Синьото спално бельо може да помогне за облекчаване на страха и натрапчивата нервност. Този цвят има благоприятен ефект върху тялото.

Кафяво

Кафявият цвят се счита за мъжки. Въпреки че прави средата удобна и приветлива, на жените ще липсва усещането за чистота. Това е цветът на земята и плодородието. Текстилът в този нюанс дава усещане за здравина и надеждност, както и топлина и стабилност. Ако сте склонни към този нюанс, по-добре е да се придържате към по-светлата версия. Тъмният цвят ще бъде депресиращ.

 

 

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари