Георги Свиленски – „Подкрепата за Рашидов не значи подкрепа за ГЕРБ и ДПС“

В интервю за Нова телевизия Георги Свиленски, депутат от парламентарната група на БСП коментира създалата се ситуация около избора на председател на Народното събрание. Според него сега всички погледи са насочени към партиите подкрепили кандидатурата на Вежди Рашидов.

„Не трябва да се правят прибързани изводи – подкрепата на конкретен човек не значи подкрепа за ГЕРБ и ДПС. Трябваше да се въведе някакъв принцип на избор. Повече от нормално е председателя на парламента да бъде най-възрастния депутат“ – коментира Свиленски.

БСП, ГЕРБ и ДПС имат еднакво мнение относно начина на гласуване на избори. То трябва да се извършва чрез хартиена бюлетина. Еднаквите разбирания по този въпрос обаче не значи, че може да бъде сформирана т. нар. „хартиена коалиция“.

В разговора беше засегната и темата за раздаването на мандатите. Свиленски изрази съмнения относно положителен резултат за съставяне на правителство с първия и втория мандат. Ако все пак се стигне до връчване на такъв на БСП, коалиция с ГЕРБ, Възраждане и ДПС няма как да се случи.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари