Германия ще промени миграционната си политика

Германия планира да направи реформи в миграционната си политика, защото е много силно засегната от недостига на работна ръка.

Условията за работа са добри, но няма кандидати. Заради коронавирусната пандемия се наложиха съкращения в хотелиерството. Наемането на хора спря, а това доведе до липса на интерес към този сектор.

Освен хотелиерството, ресторантьорството и авиокомпаниите също са засегнати от проблема с недостига на кадри. Всяка втора компания от всички сектори не може да намери работна ръка.

Износът на Германия извън ЕС е по-малко с 7.6% за миналия месец според данни на Федералната статистическа служба. Най-голямата икономика в Европа е имала слаб старт на второто полугодие. Този спад е дошъл след три поредни повишения.

Германският министър на финансите Кристиан Линднер заяви, че икономическата ситуация в Германия се влошава и перспективите са нестабилни.

Освен това, производствените цени в Германия са скочили с най-бързия темп през месец юли. Икономиката е в това положение заради войната в Украйна.

guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари